Geen producten gevonden...

Abbondanza zwarte kleurwas


Abbondanza Colourwax Black voor een stoer en robuust effect. Te gebruiken op onbewerkt en gebeitst hout, steen, gips of als extra effect op een laag krijtverf en gemakkelijk te mengen met andere kleuren om zo je eigen kleur te creëren!

Unieke items met een verhaal

Voor 13:00 besteld = vanavond in huis

Voor 17:00 besteld = morgen in huis

Ook een fysieke winkel

Service met een glimlach

Scherpe prijzen

30 dagen retourneren

Beschikbaarheid Op voorraad
Voorraad: 100
Levertijd: Voor 13:00 uur besteld = vanavond nog in huis!

Abbondanza Colourwax Black 

Gebruik Abbondanza zwarte kleurwas voor een stoer en robuust effect. Deze zwarte kleurwas is te gebruiken op zowel onbewerkt of gebeitst hout als op steen, gips en allerlei andere poreuze ondergronden. Naast het gebruik op onbehandelde oppervlakken, kan zwarte kleurwas ook worden gebruikt om een extra effect op een laag krijtverf aan te brengen. Gekleurde was (zoals zwarte, taupe, witte of grijze kleurwas) is ideaal te gebruiken op houtsoorten met een open nerf zoals eikenhout, of op de wat zachtere houtsoorten zoals bijvoorbeeld vuren en grenen. Kleurwas is daarentegen minder geschikt voor hardere houtsoorten die een fijnere structuur hebben omdat de was zich in dit soort houtsoorten niet goed kan ophopen in de nerven waardoor er een minder duidelijk effect wordt bereikt. 

Alle Abbondanza wassen zijn vervaardigd naar authentiek recept, op basis van pure bijenwas en terpentijnolie. Ondanks het feit dat er van oude recepten gebruik wordt gemaakt, voldoen alle Abbondanza kleur-, kalk- en boenwassen aan alle huidige normen van milieu-eisen. Let op: geen enkel type was (zoals bijvoorbeeld kleurwas, kalkwas of antiekwas) is geschikt voor gebruik buitenshuis.  

Tip: Voor meer reliëf, diepere nerven en voor wat extra grip kun je hout vooraf uitborstelen met een messing draadborstel of gebruik fijn staalwol om dunne krasjes te maken waar de kleurwas zich in hecht om zo een extra doorleefd en verweerd effect te creëren!

Werkwijze: 
1.)
 Voor extra reliëf en grip kun je eikenhout (en soortgelijke houtsoorten) vooraf uitborstelen met een messing draadborstel. Hiermee verwijder je namelijk de zachte houtvezels en open je de nerven zodat deze de kalkwas beter kunnen opnemen en er een sterker, duidelijker effect ontstaat.
2.) Kleurwas kan het beste worden aagebracht met een (oude) kwast of met een pluisvrije doek. Vooral bij houtsnijwerk en reliëf kan een kwast handig zijn. Om een extra doorleefd en verweerd effect te creëren kun je ook fijn staalwol (000) gebruiken. Pas hierbij echter wel op voor eventuele verkleuringen.
3.) Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak, druk het goed in de poriën van het hout. Laat een kwartier tot half uur intrekken en veeg dan overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne en egale laag overblijft. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt, vooral de nerven accentueert en er dus niet als een dikke laag op blijft liggen.
4.) Laat de resterende was een nacht intrekken en uitharden en boen de waslaag daarna stevig op met een pluisvrije doek zodat de waslaag stevig, hard en glad wordt, en er een subtiele glans ontstaat. Het is aan te bevelen om na de laag kleurwas een laagje blanke boenwas aan te brengen voor extra bescherming en onderhoud. Je kunt blanke boenwas tevens gebruiken om het oppervlak na behandeling te onderhouden.
 

Rendement: afhankelijk van het type ondergrond en de wijze van het aanbrengen, is het rendement ca. 6 - 10 m2 per blik met een inhoud van 375 ml.

Inhoud:
Rendement:
Producent:
Geen reviews gevonden...
© Brocantiek de Linde