Geen producten gevonden...

Abbondanza witte kalkwas


Abbondanza witte kalkwas bevat behalve titaanwitte pigmenten extra veel krijt waardoor deze kleurwas dikker en stugger is, en dus ook meer dekking en kleureffect geeft. Ideaal te gebruiken als whitewash of om felle en donkere kleuren te temperen!

Unieke items met een verhaal

Voor 13:00 besteld = vanavond in huis

Voor 17:00 besteld = morgen in huis

Ook een fysieke winkel

Service met een glimlach

Scherpe prijzen

30 dagen retourneren

Beschikbaarheid Op voorraad
Voorraad: 99
Levertijd: Voor 13:00 uur besteld = vanavond nog in huis!

Abbondanza Extra Chalky kalkwas

Abbondanza witte kalkwas (ook wel krijtwas genoemd) bevat behalve titaanwitte pigmenten ook extra veel krijt waardoor deze kleurwas dikker en stugger is, en dus ook meer dekking en kleureffect geeft. Gebruik Abbondanza Extra Chalky Liming Wax bijvoorbeeld om een prachtig whitewash effect te creëren of om felle kleuren te temperen. Alle Abbondanza wassen zijn vervaardigd naar authentiek recept, op basis van pure bijenwas en terpentijnolie. Ondanks het feit dat er van oude recepten gebruik wordt gemaakt, voldoet Abbondanza witte kalkwas aan alle huidige normen van milieu-eisen.

Abbondanza kalkwas is ideaal te gebruiken op houtsoorten met een duidelijke, open nerf zoals eikenhout, of op de zachtere houtsoorten zoals vuren en grenen. Kalkwas is minder geschikt voor harde houtsoorten met een fijne structuur omdat de was zich hier niet goed ophoopt waardoor er een minder sterk effect wordt bereikt.

Abbondanza kalkwas is naast het gebruik op natuurlijk hout ook ideaal te gebruiken als patineerlaag over een laag Abbondanza Krijtverf. Donkere of juist felle kleuren kun je er een mooi zongebleekt of Scandinavisch effect mee geven. Om een leisteeneffect te creëren gebruik je bijvoorbeeld een laag zwarte krijtverf met daaroverheen een laag kalkwas. Verder kun je kalkwas ook gemakkelijk mengen met andere waskleuren en toepassen in combinatie met antiekwas, taupekleurige- of grijze kleurwas. Let op: kalkwas is helaas niet geschikt voor buitengebruik, hiervoor kun je het beste een verniswas gebruiken. 
 

Tip: Voor extra reliëf, diepere nerven en voor extra grip kun je hout vooraf uitborstelen met een messing draadborstel. Of gebruik fijn staalwol om dunne krasjes te maken waar de kalkwas zich in hecht om zo een extra doorleefd en verweerd effect te creëren!

Werkwijze: 
1: Voor extra reliëf en grip kun je eikenhout (en soortgelijke houtsoorten) vooraf uitborstelen met een messing draadborstel. Hiermee verwijder je namelijk de zachte houtvezels en open je de nerven zodat deze de kalkwas beter kunnen opnemen en er een sterker, duidelijker effect ontstaat.
2: Kalkwas kan het beste worden aagebracht met een (oude) kwast of met een pluisvrije doek. Vooral bij houtsnijwerk en reliëf kan een kwast handig zijn. Om een extra doorleefd en verweerd effect te creëren kun je ook fijne staalwol (000) gebruiken. Pas hierbij echter wel op voor eventuele grijze verkleuringen.
3: Zorg ervoor dat je de kalkwas gelijkmatig over het oppervlak verdeelt en druk het goed in de nerven en poriën van het hout. Veeg overtollige was na een kwartiertje tot een half uur af met de doek zodat er slechts een dunne en egale laag was overblijft. De boenwas moet in de ondergrond trekken en er dus niet als een dikke laag op blijven liggen. Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak, druk het goed in de poriën van het hout. Laat een kwartier tot half uur intrekken en veeg dan overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne en egale laag overblijft. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt, vooral de nerven accentueert en er dus niet als een dikke laag op blijft liggen.
4: Laat de resterende was een nacht intrekken en uitharden en boen de waslaag daarna stevig op met een pluisvrije doek zodat de waslaag stevig, hard en glad wordt, en er een subtiele glans ontstaat. Het is aan te bevelen om na de laag kalkwas een laagje blanke boenwas aan te brengen voor extra bescherming en onderhoud. Je kunt de blanke boenwas tevens gebruiken om het oppervlak te onderhouden.
 

Rendement: afhankelijk van het type ondergrond en de wijze van het aanbrengen, is het rendement ca. 6 - 10 m2 per blik met een inhoud van 375 ml. 

Inhoud: 375 ml
Rendement: 6-10 m²
Producent: Abbondanza
Geen reviews gevonden...

Goede combi's!

Loading...
© Brocantiek de Linde