Geen producten gevonden...

Vintage Wimshurst machine


Met deze vintage Wimshurst machine kun je zelf stroom opwekken! Deze vintage Wimshurst machine is niet alleen een stoere blikvanger in een apothekerskast maar ook een mooi stukje techniek. Helaas missen de flessen waar de lading wordt opgeslagen.

Unieke items met een verhaal

Voor 13:00 besteld = vanavond in huis

Voor 17:00 besteld = morgen in huis

Ook een fysieke winkel

Service met een glimlach

Scherpe prijzen

30 dagen retourneren

Beschikbaarheid Niet op voorraad
Levertijd: Neem contact op voor meer info

Prachtige, oude Wimshurst machine. De elektriseermachine van Wimshurst is ontwikkeld tussen 1880 en 1883 en wordt gebruikt voor het opwekken van hoge spanningen. De generator van Wimshurst bestaat uit twee geïsoleerde schijven van glas bekleed met strips van tinfolie. De lading wordt geïnduceerd door de in tegengestelde richting draaiende strips van de andere schijf en wordt afgevangen door metalen kammen en vervolgens getransporteerd naar de Leidse flessen op de hoek van de Wimshurst machine waar de lading wordt verzameld tot het moment dat de spanning over de vonkbrug zo groot is geworden dat er vonk overspringt. 

Deze vintage Wimshurst machine werd gebruikt op een school, waarschijnlijk tijdens de natuurkunde lessen, om stroom op te wekken. Deze vintage Wimshurst machine is voorzien van een bakelieten bodemplaat, helaas missen de twee flessen waar de energie word opgeslagen.

 

Verzenden/afhalen
Deze vintage Wimshurst machine kan gewoon worden verstuurd middels standaard pakketpost, maar kan ook worden afgehaald in onze winkel gevestigd in een oude zuivelfabriek van ruim 2200 m².

Lengte/hoogte: cm
Breedte: cm
Diepte: cm
Materiaal: Bakeliet, metaal en glas
Kleur: bruin, groen en metaalkleurig
Geen reviews gevonden...
© Brocantiek de Linde
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »