Geen producten gevonden...

Over ons
Brocantiek de Linde is een jonge onderneming die sinds 27 April 2014 met veel passie en liefde wordt gerund door twee jonge ondernemers, Sander Dijkstra en Romy Hakze. Onze passie is ontstaan uit een voorliefde voor oude voorwerpen die een eigen geschiedenis en verhaal met zich meedragen. Wij laten zien dat deze oude producten niet alleen gebruikt kunnen worden om binnenshuis, maar ook om buitenshuis een stoere, romantische of historische sfeer neer te zetten. Bij Brocantiek de Linde vind je dan ook bijzondere en authentieke bouwmaterialen, woonitems en accessoires uit vervlogen tijden met een lange historie en prachtige verhalen.

Brocantiek de Linde staat voor "style with a story" voor je interieur én exterieur. In onze fysieke winkel en webshop vind je een wisselende en vooral unieke collectie industriële en brocante meubelen zoals oude werkbanken en lockerkasten, stoere tafels op maat, oude fabriekslampen en andere industriële lampen, vintage accessoires, glas in lood, oude bouwmaterialen en nog veel meer! Veel van onze producten zijn uniek waardoor je een tweede exemplaar niet snel zult vinden! Naast particuliere klanten bedienen wij tevens de zakelijke markt zoals horeca, winkels en kantoren.

We speuren maandelijks zowel binnen- als buitenland af op zoek naar de meest bijzondere en authentieke bouwmaterialen, woonitems en accessoires. Door het gebruik, de weersinvloeden én natuurlijk de tand des tijds heeft elk product zijn eigen karakter, wat maakt dat ieder exemplaar uniek is en een eigen verhaalt vertelt. Na jarenlang elders dienst te hebben bewezen, blazen wij deze items nieuw leven in. Wij staan dan ook voor het behoud en het duurzaam hergebruik van deze oude materialen welke vaak, voordat ze bij ons binnenkomen, niet meer als bruikbaar worden gezien.

Oude fabriekslampen uit een fabriek of oude schuur die onder het vuil en vogelpoep zitten, zien er ineens heel anders uit wanneer ze schoongemaakt en gerestaureerd in de winkel op de foto gaan. De meeste producten proberen we zo origineel mogelijk te houden; het liefste met weinig tot geen aanpassingen. Wij vinden namelijk dat imperfecties bijdragen aan het verhaal van een object en dus ook aan de waarde, maar een product moet uiteraard wel bruikbaar zijn. Bij sommige producten is er alleen een grondige schoonmaak nodig, anderen hebben een kleine aanpassing nodig voordat ze in gebruik kunnen worden genomen, weer anderen moeten volledig worden gerestaureerd. Noodzakelijke aanpassingen zullen wij dan ook altijd uitvoeren. 

Alle artikelen in onze webshop en winkel zijn persoonlijk door ons geselecteerd en gerestaureerd met de bedoeling om leuke oude spullen een nieuwe invulling te geven waardoor ze weer kunnen worden gebruikt om hedendaagse interieurs te verfraaien. Vaak redden we deze items van de sloop, andere keren struinen we particulieren, handelaren en markten af. Ook oude fabrieken en boerderijen blijken nog vaak vergeten schatten te herbergen. In November 2014 hebben we onze eerst inkoopreis naar Oost-Europa gemaakt en hier hebben sindsdien nog velen op gevolgd.  

Vanwege de hoge omloopsnelheid van onze producten halen sommige items de website niet voordat ze worden verkocht. Er komen dagelijks nieuwe items binnen waardoor er altijd wel dingen in de winkel te vinden zijn die (nog) niet op de website staan. Een bezoekje aan de fysieke winkel zelf is dus altijd de moeite waard! 

 

© Brocantiek de Linde
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »