Geen producten gevonden...

Plant terrarium "Urban Jungle medium"


Niet alleen is dit levende ecosysteem een absoluut plaatje om te zien, maar je hebt ook nog eens amper omkijken naar dit plant terrarium omdat het ecosysteem bijna volledig zelfvoorzienend is. Een absolute musthave voor iedere liefhebber van planten!

Unieke items met een verhaal

Voor 13:00 besteld = vanavond in huis

Voor 17:00 besteld = morgen in huis

Ook een fysieke winkel

Service met een glimlach

Scherpe prijzen

30 dagen retourneren

Beschikbaarheid Niet op voorraad
Levertijd: Neem contact op voor meer info

Dit levende mini ecosysteem is niet alleen een absoluut plaatje om te zien, maar is ook nog eens ideaal wanneer je regelmatig je planten vergeet water te geven. Je hebt namelijk amper omkijken naar de planten in dit terrarium omdat het ecosysteem bijna volledig zelfvoorzienend is! Dankzij het aanwezige mos en de condens die plaatsvindt in de weckpot wordt dit mini ecosysteem continu in balans gehouden waardoor het een eigen leventje gaat leiden. Om die reden is ieder exemplaar dan ook volledig uniek en kan de levertijd soms iets langer bedragen.

Dit ontzettend gave, mini ecosysteem leeft in een oude fles die voorheen werd gebruikt voor het bewaren van vloeistoffen, maar die nu perfect dienst doet als leefomgeving voor de planten in dit mini ecosysteem. Je opent de fles op simpele wijze door te kurk eruit te halen zodat je kleine beetjes ontkalkt water (± 50 ml) kunt toevoegen, dit is slechts één keer in de twee á drie maanden nodig en kun je het gemakkelijkste doen met een druk/plantenspuit zodat je meteen het glas kunt schoonspuiten. Gebruik een flessenborstel voor extra resultaat.

Hoogte: 37 cm
Breedte: 28 cm
Inhoud fles: 5 liter

Let op: omdat de inhoud van deze fles een klein, levend wereldje is, kan het een en ander veranderen. Zo zul je de ene keer meer condens zien dan de andere keer en kunnen er plantjes doodgaan. Dit is echter onderdeel van het ontwerp en hier hoef je je dus geen zorgen om te maken. Het mos vormt de basis van dit mini ecosysteem en is een goede graadmeter voor de algehele gezondheid van het ecosysteem, het liefste heeft het mos dan ook een mooie, donkergroene kleur.

Verzorging van een mini ecosysteem
Dit mini ecosysteem heeft slechts één keer in de twee á drie maanden ongeveer 50 ml ontkalkt water nodig. Dode bladeren en planten die te groot worden kun je bijknippen. Let erop dat het mini ecosysteem geen direct zonlicht krijgt omdat het hierdoor kan gaan broeien. Het is wel zaak dat er voldoende helder en indirect zonlicht aanwezig is, een lichte ruimte is dus zeker gewenst. 

Lengte/hoogte: 37 cm
Breedte: 28 cm
Diepte: 28 cm
Materiaal: Glas
Kleur: bruin, rood, geel
Geen reviews gevonden...
© Brocantiek de Linde
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »