Geen producten gevonden...

Plant terrarium "Urban Jungle XL"


Dit levende mini ecosysteem is niet alleen prachtig om te zien, maar is ook nog eens ontzettend handig! Je hebt namelijk amper omkijken naar dit plant terrarium omdat het ecosysteem bijna volledig zelfvoorzienend is. Een echte musthave dus!

Unieke items met een verhaal

Voor 13:00 besteld = vanavond in huis

Voor 17:00 besteld = morgen in huis

Ook een fysieke winkel

Service met een glimlach

Scherpe prijzen

30 dagen retourneren

Beschikbaarheid Niet op voorraad
Levertijd: Neem contact op voor meer info

Dit prachtige, mini ecosysteem is niet alleen mooi om te zien, maar is ook nog eens ideaal wanneer je regelmatig vergeet je planten water te geven. Je hebt namelijk amper omkijken naar de plantjes in dit glazen terrarium omdat het ecosysteem bijna volledig zelfvoorzienend is! Dankzij het mos en de condens die plaatsvindt in de gistfles wordt dit mini ecosysteem continu in balans gehouden waardoor het zijn eigen leven gaat leiden. Ieder exemplaar is dan ook volledig uniek!

Dit prachtige, levende ecosysteem leeft in een oude gistfles die voorheen werd gebruikt voor het gisten van wijn, maar die nu perfect dienst doet als habitat voor de planten in dit mini ecosysteem. Je kunt de fles openen door de kurk eruit te trekken zodat je een kleine hoeveelheid ontkalkt water (± 50 ml) kunt toevoegen. Het toevoegen van water is slechts één keer in de twee á drie maanden nodig en je kunt dit het gemakkelijkste doen met een plantenspuit zodat je meteen het glas kunt schoonspuiten. TIP: gebruik een flessenborstel voor extra resultaat.

Hoogte fles: 48 cm
Diameter fles: 33 cm
Inhoud fles: 15 liter

Let op: omdat dit mini ecosysteem een klein, levend wereldje is, kan het een en ander in de fles veranderen. Zo zul je bijvoorbeeld de ene keer meer condens zien dan de andere keer en kunnen er soms planten doodgaan. Maak je hier geen zorgen over, dit is namelijk onderdeel van het ontwerp. Het mos vormt de basis van dit mini ecosysteem en is een goede graadmeter voor de algehele gezondheid van het ecosysteem, het is dan ook het beste als het mos een mooie, donkergroene kleur heeft.

Verzorging van een mini ecosysteem
Dit kleine, levende mini ecosysteem heeft slechts één keer in de twee á drie maanden ongeveer 50 ml ontkalkt water nodig. Dode bladeren en planten die te groot worden kun je weg/bijknippen. Het is belangrijk dat het mini ecosysteem geen direct zonlicht krijgt omdat het hierdoor kan gaan broeien, het is echter wel zaak dat er voldoende helder, indirect zonlicht aanwezig is. Een lichte ruimte is dus zeker gewenst! 

Lengte/hoogte: 48 cm
Breedte: 33 cm
Diepte: 33 cm
Materiaal: Glas
Kleur: bruin, rood, geel
Geen reviews gevonden...
© Brocantiek de Linde
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »