Geen producten gevonden...

Oude werkbanken met karakter.

Oude werkbanken

Niets zo stoer en karaktervol als een oude werkbank in jouw interieur. Zeker een werkbank van Brocantiek de Linde. Daarmee weet je zeker dat je een meubelstuk met een verhaal in huis haalt. De werkbanken zijn stuk voor stuk door ons gevonden op bijzondere plekken en met liefde gerestaureerd. Op zo’n manier, dat de karakteristieke antieke werkbanken ook in dit “tweede leven” nog jarenlang mee zullen gaan, maar zonder de geschiedenis van de stukken uit het oog te verliezen. Want juist die tekenen, waaraan te zien is dat er decennialang, misschien zelfs eeuwenlang, noeste arbeid aan deze tafels is verricht, maken deze tafels zo ontzettend bijzonder.

Oude werkbanken in huis en tuin

Maar waar zet je zo’n bijzondere oude werkbank neer? Dat is natuurlijk helemaal aan jou! Onze werkbanken staan niet alleen heel tof in een industrieel interieur, maar kan je ook prima in de tuin plaatsen. Stel je eens voor: met een paar gezellige planten en bloemen erop, met wat gezellige tuinverlichting erboven en eroverheen gedrapeerd. Of zet er een paar leuke oude regenlaarzen op of naast, voor die echte stoere uitstraling die zo past bij de antieke werkbank zelf. Maar ook in de gang of woonkamer past jouw oude werkbank natuurlijk uitstekend. Decoreer het meubelstuk precies zoals jij wilt, zodat de werkbank een stoere uitbreiding van je interieur vormt. Of gebruik jouw werkbank als kookeiland in je keuken!

Elke werkbank is uniek

Wat jij zeker weet, wanneer je een van onze oude werkbanken besluit in huis te nemen of als tuindecoratie te gebruiken, is dat jouw nieuwe meubelstuk helemaal uniek is. Doordat wij binnen- en buitenland afspeuren naar de mooiste en meest bijzondere authentieke bouwmaterialen, woonitems en accessoires is de herkomst van de meubelstukken heel divers. Zo kan jouw nieuwe werkbank 50 jaar oud zijn en uit Tsjechië komen, of 20 jaar ouder en in Limburg gevonden zijn. De krassen in het werkblad, de stukken hout die missen en de zwarte plekken die in de afgelopen tientallen jaren zijn ontstaan: allen samen vertellen zij een verhaal. De werkbank heeft geleefd, er is hard aan gewerkt, en dat is te zien. Ondanks dat wij alle meubelstukken en woonaccessoires restaureren, zullen wij deze tekenen van de geschiedenis nooit verhullen. Het laat zien dat jouw antieke werkbank helemaal uniek is.

Een oude fabriek of een schuurtje bij de boerderij?

Doordat wij binnen- en buitenland afspeuren om onze collectie uit te breiden is deze altijd wisselend, en altijd one of a kind. Het is zaak er snel bij te zijn, aangezien wij natuurlijk niet van één oude werkbank er een stuk of drie op voorraad hebben. De uniciteit maakt onze collectie exclusief, en dat is natuurlijk extra leuk voor jou! Dat geldt ook voor de werkbanken die wij voor jou gevonden hebben. Het is elke keer weer een verrassing in welke oude fabriek, station of ander verlaten pand wij onze antieke woonitems vinden, en uit welk land ze komen. Vaak redden we items van de sloop, andere keren struinen we markten en particulieren en handelaren af of bezoeken oude fabrieken en boerderijen. Zeker is dat wij ons best doen om onze meubelstukken en accessoires een echte kans op een tweede leven te bieden. Dat doen wij door ze zo goed mogelijk te restaureren, zonder daarbij hun originele functie en geschiedenis uit het oog te verliezen. Onze items hebben daardoor allen een eigen karakter, dat ze nog altijd laten zien.

Oude werkbanken bestellen

Heb jij tussen onze oude werkbanken de werkbank gevonden, met precies het karakter waar jij naar op zoek bent? Laat het ons dan snel weten! Je kan je oude werkbank uiteraard afhalen in onze vintage fabriek in Hakserhorne, bij het Friese Joure, maar het is ook mogelijk om jouw bestelling door ons te laten bezorgen. Dat doen wij door heel Nederland en het Vlaamse gedeelte van België. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

© Brocantiek de Linde
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »