Geen producten gevonden...

Krijtverftechnieken

Informatie over onze krijtverf producten en de verschillende verftechnieken 

Krijtverf aanbrengen is heel gemakkelijk. Het is zeer eenvoudig, vergt minimale voorbereiding, werkt fijn, is geurarm en droogt supersnel. Maar doordat er zoveel verschillende verhalen gaan over krijtverf, kalkverf en whitewash, en doordat al deze producten regelmatig met elkaar verward worden, ontstaat er soms wat onduidelijkheid.

Wij krijgen regelmatig vragen van klanten over de verschillende producten. Is krijtverf bijvoorbeeld dekkend? Kan je het gewoon aanbrengen met een kwast, of moet je dit juist met een doek doen? En als je dan een kwast gebruikt; wat voor kwast moet je gebruiken? En moet je nou wel of niet schuren of gronden?

Op dit deel van de website proberen we deze en vele andere vragen te beantwoorden. Hier vind je dan ook uitgebreide informatie over verschillende krijtverf producten, de vele toepassingen, en hoe je de producten het beste kunt gebruiken. Maak een keuze uit de categorieën in de onderste twee kolommen aan uw linkerhand (genaamd 'product informatie' en 'technieken') voor verdere informatie over de verschillende krijtverfproducten en technieken.

Producten 

Krijtverf

Milk Paint

Boenwas, kalkwas en kleurwas

Vernis en verniswassen

Voorbehandelen

Craqueleer producten

Patineer producten

Kwasten, staalwol en gereedschap

  

Technieken

Whitewash

Vergrijzen

Doorschuren

Craqueleren

Patineren

 

 

 

© Brocantiek de Linde