Geen producten gevonden...

Industriële lamp "LBL Longneck" - Leuchtenbau Leipzig


Deze industriële lampen van het merk LBL zijn een unieke vondst! Afkomstig uit een Oost-Duitse scheepswerf en geproduceerd door het bedrijf Leuchtenbau Leipzig ademen deze prachtige industriële lampen een en al historie!

Unieke items met een verhaal

Voor 13:00 besteld = vanavond in huis

Voor 17:00 besteld = morgen in huis

Ook een fysieke winkel

Service met een glimlach

Scherpe prijzen

30 dagen retourneren

Beschikbaarheid Op voorraad
Voorraad: 2
Levertijd: 1-2 dagen, afhankelijk van aanpassingen & kwantiteit

Een unieke vondst, deze industriële lampen van het merk LBL! Deze stoere industriële lampen zijn in de jaren '60 gemaakt in Oost-Duitsland door het bedrijf VEB Leuchtenbau Leipzig, voorheen bekend als Körting & Mathiesen, die zich vanaf eind 19de eeuw (1889) bezighield met de productie van kwalitatieve industriële lampen voor lichte en zware industrie.

Deze stoere lampen hebben een geribbelde kap gemaakt van een dunne plaat staal bedekt door een laagje zwart aluminium, de binnenkant van de kap is wit zodat het licht van de lamp goed reflecteert. De bovenkant van deze stoere industriële lamp is gemaakt van grijs metaal en is voorzien van een zwarte inscriptie waarop het logo van Leuchtenbau Leipzig en het type lamp te zien is.

Deze stoere lampen werden tijdens het DDR-tijdperk in grote getalen gebruikt om werkplaatsen en magazijnen vanaf grote hoogten te verlichten. Deze specifieke partij industriële lampen zijn afkomstig uit een verlaten scheepswerf in Oost-Duitsland die in het verleden speedboten en torpedoschepen produceerde voor de Duitse grenspolitie. Met deze industriële lampen haal je een echt stukje historie in huis, en ze zijn bovendien ook nog eens bloedmooi.. een echte musthave dus! 

Hoogte: 64 cm
Diameter lampenkap: 45 cm

Ombouwen van industriële lampen
Deze industriële lampen worden standaard in originele staat geleverd wat betekent dat deze fabriekslampen nog zijn voorzien van een oude, industriële fitting en verouderde bedrading. Indien je industriële lampen door ons laat ombouwen, voorzien wij ze van nieuwe porseleinen E27 fittingen en vernieuwen en verlengen we de bedrading tot twee meter. Kosten hiervoor bedragen €39,95 per fabriekslamp.
 

Levering van fabriekslampen
Deze stoere oude fabriekslampen kunnen worden afgehaald in onze winkel in Haskerhorne (Joure) gevestigd in een oude zuivelfabriek van meer dan 2200 mvol met vintage, industrieel en antiek. Deze stoere fabriekslampen kunnen daarnaast tevens worden geleverd middels pakketpost. Bij grotere aantallen fabriekslampen kan er gebruik worden gemaakt van onze transportservice die wij tegen zeer scherpe tarieven aanbieden, neem contact met ons op voor meer info.  

Met een sfeervolle lichtbron maak je deze stoere, industriële lampen helemaal af! Kijk voor een compleet overzicht van alle lichtbronnen op de pagina lichtbronnen.

Type: Hanglamp
Kleur: Zwart, grijs
Materiaal: Aluminium, metaal
Hoogte: 64 cm
Diameter: 45 cm
Diameter kooi/glas: n.v.t.
Gewicht: ± 7 kg
Merk: LBL (VEB Leuchtenbau Leipzig)
Herkomst: Oost-Duitsland
Leeftijd: Jaren '60
Gebruikt in: Scheepswerven, werkplaatsen en magazijnen
Geen reviews gevonden...
Opgehangen aan dikke stalen kettingen krijgen industriële lampen een nog stoerdere uitstraling!
© Brocantiek de Linde
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »