Geen producten gevonden...

Abbondanza grijze kleurwas


Gebruik Abbondanza Colourwax Grey om een stoer effect te creëren! Abbondanza grijze kleurwas is zowel te gebruiken op onbewerkt of gebeitst hout als op steen, gips en alle andere poreuze ondergronden.

Unieke items met een verhaal

Voor 13:00 besteld = vanavond in huis

Voor 17:00 besteld = morgen in huis

Ook een fysieke winkel

Service met een glimlach

Scherpe prijzen

30 dagen retourneren

Beschikbaarheid Op voorraad
Voorraad: 99
Levertijd: Voor 13:00 uur besteld = vanavond nog in huis!

Abbondanza Colourwax Grey


Abbondanza grijze kleurwas bevat naast grijze pigmenten ook extra veel krijt waardoor deze was een sterke dekking en kleureffect geeft. Gebruik Abbondanza donkergrijze kalkwas (ook wel krijtwas genoemd) voor een stoer effect. Deze kalkwas is zowel te gebruiken op onbewerkt of gebeitst hout als op steen, gips en alle andere poreuze ondergronden. Naast het gebruik op onbehandelde oppervlakken, kan grijze kalkwas ook worden gebruikt om een extra effect op een laag krijtverf aan te brengen. Gekleurde was (zoals witte, grijze of zwarte kleurwas) is ideaal te gebruiken op houtsoorten met een duidelijke, open nerf zoals eikenhout, of op de zachtere houtsoorten zoals vuren en grenen. Kalkwas is minder geschikt voor harde houtsoorten met een fijne structuur omdat de was zich hier niet goed ophoopt waardoor er een minder sterk effect wordt bereikt. 

Alle Abbondanza wassen zijn vervaardigd naar authentiek recept, op basis van pure bijenwas en terpentijnolie. Ondanks het feit dat er van oude recepten gebruik wordt gemaakt, voldoet Abbondanza grijze kalkwas aan alle huidige normen van milieu-eisen.

Let op: geen enkel type was (zoals bijvoorbeeld kleurwas, kalkwas of antiekwas) is geschikt voor gebruik buitenshuis.  

Inspiratie
Ideeën, effecten en werkbeschrijvingen over het werken met was kun je vinden op de pagina's vergrijzen en patineren. 

Tip: Voor extra reliëf, diepere nerven en voor extra grip kun je hout vooraf uitborstelen met een messing draadborstel. Of gebruik fijn staalwol om dunne krasjes te maken waar de kleurwas zich in hecht om zo een extra doorleefd en verweerd effect te creëren!

Werkwijze: 
1: Voor extra reliëf en grip kun je eikenhout (en soortgelijke houtsoorten) vooraf uitborstelen met een messing draadborstel. Hiermee verwijder je namelijk de zachte houtvezels en open je de nerven zodat deze de kalkwas beter kunnen opnemen en er een sterker, duidelijker effect ontstaat.
2: Kleurwas kan het beste worden aagebracht met een (oude) kwast of met een pluisvrije doek. Vooral bij houtsnijwerk en reliëf kan een kwast handig zijn. Om een extra doorleefd en verweerd effect te creëren kun je ook fijn staalwol (000) gebruiken. Pas hierbij echter wel op voor eventuele verkleuringen.
3: Verdeel de was gelijkmatig over het oppervlak, druk het goed in de poriën van het hout. Laat een kwartier tot half uur intrekken en veeg dan overtollige was af met een doek, zodat er slechts een dunne en egale laag overblijft. Het is de bedoeling dat de was in de ondergrond trekt, vooral de nerven accentueert en er dus niet als een dikke laag op blijft liggen.
4: Laat de resterende was een nacht intrekken en uitharden en boen de waslaag daarna stevig op met een pluisvrije doek zodat de waslaag stevig, hard en glad wordt, en er een subtiele glans ontstaat. Het is aan te bevelen om na de laag kleurwas een laagje blanke boenwas aan te brengen voor extra bescherming en onderhoud. Je kunt de blanke boenwas tevens gebruiken om het oppervlak te onderhouden.
 

Rendement: afhankelijk van het type ondergrond en de wijze van het aanbrengen, is het rendement ca. 6 - 10 m2 per blik met een inhoud van 375 ml.

Inhoud: 375 ml
Rendement: 6-10 m²
Producent: Abbondanza
Geen reviews gevonden...

Goede combi's!

© Brocantiek de Linde