Geen producten gevonden...

Abbondanza blanke boenwas


Abbondanza blanke boenwas kan worden gebruikt om houtwerk te beschermen en te onderhouden, of om een laag krijtverf te sealen en af te werken. Ook te gebruiken om overtollige antiekwas, kleurwas of kalkwas te verwijderen.

Unieke items met een verhaal

Voor 13:00 besteld = vanavond in huis

Voor 17:00 besteld = morgen in huis

Ook een fysieke winkel

Service met een glimlach

Scherpe prijzen

30 dagen retourneren

Beschikbaarheid Op voorraad
Voorraad: 100
Levertijd: Voor 13:00 uur besteld = vanavond nog in huis!

Blanke boenwas werd oorspronkelijk gebruikt om houtwerk te beschermen, te kleuren én te onderhouden. Maar met Abbondanza blanke boenwas kun je nog veel meer! Zo leent deze boenwas zich niet alleen ideaal om houtwerk te beschermen en te onderhouden, maar ook om een laag krijtverf te sealen en af te werken. Boenwas is daarnaast ook te gebruiken om overtollige antiekwas, kleurwas of kalkwas te verwijderen van zowel een krijtverflaag als van natuurlijk hout. Abbondanza blanke boenwas is volkomen kleurloos en verandert de oorspronkelijke kleur van de ondergrond niet. Let op: deze boenwas is enkel geschikt voor gebruik binnenshuis. 

Alle boenwassen en kleurwassen van Abbondanza zijn vervaardigd naar authentiek recept, op basis van pure bijenwas, carnaubawas en hoogwaardige pigmenten.

Werkwijze: 
1.) Breng de boenwas aan met een (oude) kwast of met een pluisvrije doek. Vooral bij houtsnijwerk en reliëf kan een kwast handig zijn.
2.) Zorg ervoor dat je de boenwas gelijkmatig over het oppervlak verdeelt. Veeg overtollige was na een kwartiertje tot een half uur af met de doek zodat er slechts een dunne en egale laag was overblijft. De boenwas moet in de ondergrond trekken en er dus niet als een dikke laag op blijven liggen.
3.) Laat de resterende dunne waslaag een nachtje intrekken zodat het kan uitharden en boen het daana stevig op. Bij het opboenen van de was wordt de waslaag sterk en hard, en krijgt het een subtiele, zachte glans. Verder afwerken met andere producten als een vernis of lak is dan ook niet nodig.

Rendement: afhankelijk van het type ondergrond en de wijze van het aanbrengen, is het rendement ca. 6 - 10 m2 per blik met een inhoud van 375 ml.

Inhoud: 375 ml
Rendement: 6-10 m²
Producent: Abbondanza
Geen reviews gevonden...
© Brocantiek de Linde